

هومن سیدی متولد ۱۳۵۹ در رشت کارگردان، فیلمنامهنویس و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون ایرانی است.
هومن سیدی فرزند دوم خانواده است او ۲ برادر (حامد و هامون) و یک خواهر (هیلدا) دارد. مادرش بازنشسته نیروی دریایی است و پدرش بازنشسته بانک کشاورزی. پس از پایان دوره متوسطه و دریافت دیپلم گرافیک کار خود را با حضور در کلاسهای انجمن سینمای جوان رشت و ساخت چند فیلم کوتاه آغاز کرد. سپس به تهران آمد و در کلاسهای بازیگری کارنامه با مدیریت پرویز پرستویی شرکت کرد. هومن سیدی در سال ۱۳۸۵ با آزاده صمدی ازدواج کرد. وی در سال ۱۳۹۲از آزاده صمدی جدا شد.

سیدی نخستین فعالیت حرفهایاش را با حضور در فیلم یک تکه نان در کنار رضا کیانیان تجربه کرد و سپس نقش کوتاهی را در چهارشنبهسوری اصغر فرهادی ایفا کرد. برای بازی در نقش اصلی پابرهنه در بهشت بهرام توکلی انتخاب شد. این فیلم اولین فیلم بلند بهرام توکلی بود که باعث شهرت او به عنوان کارگردانی متفکر شد و سیدی هم کاندیدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن خانه سینما شد. هومن سیدی در زمینه تئاتر هم در همسایه آقا و مشروطه بانو دو اثرحسین کیانی به ایفای نقش پرداخت. در کارنامه هنری او بازی در سریال راه بیپایان ساخته همایون اسعدیان و تلهفیلم سایاب محمدعلی سجادی به چشم میخورد (سایاب به معنی سایه و آب بر مبنای فیلمنامهای از بهرام توکلی). او در سریال راه بی پایان و سی امین روز با همسر سابقش آزاده صمدی همبازی بود. از کارهای دیگر او بازی در سریال تا ثریا ساخته سیروس مقدم و تله فیلم سایه ساخته روحالله حجازی را میتوان نام برد. ضمن بردن جایزه بازیگری از انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران همچنین در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در بخش سودای سیمرغ به هومن سیدی برای فیلم من دیه گو مارادونا هستم تعلق گرفت.

کارگردانی هومن سیدی
هومن سیدی پس از ساخت چند فیلم کوتاه (از جمله: ۳۵ متری سطح آب و دندان آبی که به خاطر آنها جوایز متعددی از جشنواره فیلم کوتاه تهران کسب کرد) اولین فیلم بلند خود را در سال ۱۳۸۹ با نام آفریقا کارگردانی کرد. این فیلم در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر (بخش آثار ویدئویی) جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن (آزاده صمدی) را از آن خود کرد. سیدی به غیر از کارگردانی، به عنوان نویسنده و تدوینگر نیز در این اثر حضور داشت. شهاب حسینی یکی از بازیگران این فیلم است که تنها ده کلمه دیالوگ میگوید و کم دیالوگترین نقش اصلی عمرش را بازی میکند. منتقدان سینمای ایران آفریقا را در زمرهٔ آثار سینمای نئو نوآر ایران برشمردهاند. همچنین برخی هومن سیدی را ادامه دهنده سبک اصغر فرهادی میدانند (البته با دکوپاژ و قاببندیهای متفاوت و غیرکلاسیک) او هم چنین نویسنده و کارگردان تئاتر روایت ناتمام یک فصل معلق بوده است. او در دو فیلم بلند اولش بازیگر جدیدی مثل امیر جدیدی را به سینمای ایران معرفی کرد. هومن سیدی برای کارگردانی فیلمهای آفریقا و سیزده و اعترافات ذهن خطرناک من و خشم و هیاهو جوایز متعددی از جشنوارههای فجر و ورشوی لهستان و پوسان کره جنوبی و شانگهای چین و جشنواره فیلم شهر دریافت کرده است.

حاشیه فیلم سیزده
فیلم سیزده با سرمایه گزاری مستقیم بابک زنجانی تولید شده که دومین سرمایهگذاری مستقیم بابک زنجانی پس از فیلم هیچ کجا هیچکس در سینمای ایران است.
سیدی پس از حذف فیلم سیزده از جشنواره برلین، در اظهار نظری انتقادی از بابک زنجانی، سرمایهگذار فیلم، بیان کرد: چرا باید به خاطر اینکه این آقا تحریم است فیلم من از جشنواره برلین کنار گذاشته شود؟ من چرا به خاطرش آسیب بخورم؟

جدایی هومن سیدی و آزاده صمدی
خبر جدایی این زوج هنری مدتها در سکوت خبری و بدون واکنش از طرفین ادامه داشت تا نهایتا هومن سیدی با انتشار متنی خبر رو به صورت رسمی اعلام کرد او نوشت :
بی شک زندگی من هم مثل هر کدوم از شماها تشکیل شده از دوایر شخصی و خصوصی که ترجیح می دم در حجاب عرفهای رایج فرهنگی باقی بمونه اما از اونجایی که احترام زیادی براتون قائلم و پیگیری های شما رو توجه دوستانه تحلیل و تعریف می کنم، باید به اطلاعتون برسونم که زندگی مشترک ام با سرکار خانم آزاده صمدی نزدیک که یک سال است که به اتمام رسیده
امیدوارم با این توضیح که با بهترین نیت های قلبی برای شما عزیزان همراه بوده و هدف از اون پاسخ به شبهات ذهنی بعضی از دوستان است، باب گفتگو، اظهار نظر، اعلام تاسف، گمانه زنی و باقی واکنش ها بکلی بسته و موضوع به کلی مختومه گردد. برای همه شما آرزوی حرکت در مسیر خوشبختی رو دارم. ارادتمند هومن سیدی
آزاده صمدی نیز در مصاحبه از انتشار این خبر و علنی شدن آن ابراز ناراحتی کرد و گفت دوست ندارد مردم وارد جزئیات زندگی اش بشوند

فیلم شناسی هومن سیدی
فیلم های سینمایی هومن سیدی
اذر(محمد حمزه ای۱۳۹۵)
کمدی انسانی(محمد هادی کریمی۱۳۹۵)
مادری (۱۳۹۴)
اینجا کسی نمیمیرد (حسین کندری ۱۳۹۴)
پل خواب (اکتای براهنی ۱۳۹۴)
بوفالو (کاوه سجادی حسینی ۱۳۹۳)
در مدت معلوم (وحید امیرخانی ۱۳۹۳)
من دیه گو مارادونا هستم (بهرام توکلی ۱۳۹۳)
نیمرخها (ایرج کریمی ۱۳۹۳)
خط ویژه (مصطفی کیایی ۱۳۹۲)
شب بیرون (کاوه سجادی حسینی ۱۳۹۱)
آزادراه (عباس رافعی ۱۳۸۹)
یک وجب از آسمان (علی وزیریان ۱۳۸۷)
زخم شانه حوا (حسین قناعت ۱۳۸۶)
آنکه دریا میرود (آرش معیریان ۱۳۸۵)
پابرهنه در بهشت (بهرام توکلی ۱۳۸۴)
چهارشنبه سوری (اصغر فرهادی ۱۳۸۴)
یک تکه نان (کمال تبریزی ۱۳۸۳)
کارگردانی در سینما
خشم و هیاهو (۱۳۹۴)
اعترافات ذهن خطرناک من (۱۳۹۳)
سیزده (۱۳۹۱)
آفریقا (نویسنده -تدوینگر۱۳۸۹)

سریال های تلویزیونی هومن سیدی
سرزمین کهن (کمال تبریزی ۱۳۹۲)
مهرآباد (سید فرید سجادی حسینی ۱۳۹۲)
تا ثریا (سیروس مقدم ۱۳۹۰)
حیرانی (امید بنکدار و کیوان علیمحمدی۱۳۹۰)
سی امین روز (جواد افشار ۱۳۸۹)
راه بی پایان (همایون اسعدیان ۱۳۸۶)
فیلم های تلویزیونی
دونده (اصغر هاشمی)
ترم زمستانی
داستان ما، قصه تو
قصه داوود و قمری
بیلیارد
سایه (روحالله حجازی)
سرقت ادبی
اگر باران ببارد (روحالله حجازی)
در آغاز یک روز (بهرام توکلی)
سایاب (محمد علی سجادی)
جاده متروک (علی شاه حاتمی)
شبکه خانگی
عاشقانه(منوچهر هادی۱۳۹۵)







هرگونه کپی برداری از مطالب سایت حرام است و سایت هایی که کپی میکنند برای بار آخر بهشون تذکر داده شده دیگه تذکر داده نمیشه و قانونی برخورد میشه